Βιβλίο περι της Πίστης προς τον Θεό και γνωριμία άλλων Θρησκειών

                                                                       






                                                                       ΠΡΟΛΟΓΟΣ                                                                         

 Αγαπητοί αδελεφοί , σε αυτό το βιβλίο που σας γράφω θα ήθελα να σας εξηγήσω το , τι είναι η Πίστη του θεού και το , τι  θα αντιμετωπίσουμε . Το τι πάθη και το τι πρέπει να κάνουμε για να τα αντιμετωπίσουμε,θα μάθουμε και άλλα πράγματα που λίγοι τα ξέρουν και λίγοι τα κάνουν . Στο πρώτο κεφάλαιο σας ανακαιφαλαιώνω το τι είναι Πίστη, στο δεύτερο κεφάλαιο θα σας μιλήσω και για άλλα θέματα της Πίστεώς μας και στο Τρίτο κεφάλαιο θα σας συνοψήσω και τις άλλες θρησκείες το τι έχουν η άλλες θρησκείες.



                                                              1ο    ΚΕΦΑΛΑΙΟ                                                                          
1) Τι είναι η Πίστη προς τον Θεό 

2) Τι είναι η εξομολόγηση

3) Τι είναι η αγάπη 

4)Τι πρέπει να κάνουμε για να ζητήσουμε βοήθεια από τον Θεό 


                                                             2ο  ΚΕΦΑΛΑΙΟ                                                                             

1) Τι είναι η θεία κοινωνία 

2) Πως πρέπει να ήμαστε την ώρα της Θείας κοινωνίας

3) Τι είναι η μετάνοια 

4) Τι είναι η βάπτιση 

5) Τι ειναι ο Γάμος 

6) Τι είναι το ευχαίλεο

7) Τι είναι ο Αγιασμός 

8) Τι είναι το Πάσχα 

9) Τι είναι τα Χριστούγεννα

10) Τι είναι τα Θεοφάνεια 

11) Τι προφήτευε ο Άγιος Ιωάννης



                                                       3ο  ΚΕΦΑΛΑΙΟ

1) Τι Θρησκείες υπάρχουν

2) Μωαμεθανισμός(Μουσουλμάνοι)

3) Ινδουισμός

4) Βουδισμός 

5) Μαρτυρες του Ιεχωβά 

6) Πεντηκοστιανισμός

7) Καθολικισμός

8) Ευαγγελιστικισμός

9) Πρωτεσταντισμός

10) Εβραισμός







                                           1ο   ΚΕΦΑΛΑΙΟ


                                       1)     Τι είναι η Πίστη προς τον Θεό                                                      

Η Πίστη στον Θεό είναι η πραγματική αγάπη που δίνουμε στον Θεό μας τον Κύριο μας Ιησού Χριστό . Δηλαδή θα αναρωτιόσασταν τι θα κάνουμε για αποκτήσουμε την πραγματική Πίστη στον κύριό μας ; Πρώτον και κύριον πρέπει να εξεμολογήστε για να καθαρίζετε την συνήδυσή σας και να εξομολογήστε με όλη την καρδιά σας και όλο το Πιστεύω σας ,διότι χωρίς αγάπη και πραγματική Πίστη προς τον Θεό μας ήμαστε ένα τίποτα . Η πραγμτική Πίστη είναι να κάνεις τα πάντα ώστε ο Θεός να μπορέσει να σε ακούσει και να σε βοηθήσει στην ζωή σου . Τι εννοώ με αυτό θα αναρωτιόσασταν αδελφοί μου , αυτό που εννοώ αδελφοί μου είναι  ότι πρέπει να κάνουμε μετάνειες να δούμε την άλλη πλευρά της ζωής μας δηλαδή για παράδειγμα δεν πρέπει να έχουμε εγωισμό ,δηλαδή, να μην κοιτάζουμε το εγώ αλλά το εμείς . Εμένα παράδειγμα που είμαι απόφητος εκκλησιαστικού γυμνασίου και λυκείου φλώρινας ,έχω δει κάποια θαύματα τα οποία με έκαναν να πιστεύω πιο πολύ στον παντοδύναμο Θεό μας ,τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Να πιστεύω οτι εμείς ήμαστε τα δημιουργήματά του και πρέπει να λέμε ευχαριστώ για όλα αυτά που μας δίνει .Αλλά το θέμα είναι για να δω αυτά τα θαύματα έκανα κάτι και αυτό το κάτι είναι να έχω πραγματική Πίστη στον Θεό . Αυτο που πρέπει να κάνουμε είναι να μην κοιτάμε το παρελθόν ούτε το μέλλον αλλά το Παρών . Ο Θεός μας έχει δώσει τον νου για να σκεφτώμαστε το τι είναι λάθος η σωστό μας ,Έχει, δώσει την ελεύθερη βούληση το αν θέλουμε να έχουμε πίστη προς αυτόν η όχι . Για αυτό , αδέρφια μου, έχετε Πίστη στον Θεο για να έχετε μια όμορφη και χαρούμενη Ζωή. Μην χάνετε την Πίστη σας ακούγωντας άλλους να βλασθημούν τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και να λένε οτι δεν υπάρχει Θεός ,να σας θέσω και εσάς ,αδέλφια μου ,μια ερώτηση:<< Εάν δεν υπήρχε ο Θεός ,ποιος δημιούργησε την φύση και την επιστήμη;>> Εδώ, αδελφοί μου , τι θα μου απαντούσατε , το πιο πιθανόν θα μου απαντούσατε ότι, δεν ξέρουμε .Από μόνα τους δεν φτιάχτηκαν όλα , κάποιος έβαλε το χέρι του για να ήμαστε τώρα ζωντανοί,για να ήμαστε εδώ που ήμαστε και να βλέπουμε όλα αυτά που βλέπουμε, ποιος λέτε, αδέλφια μου , να τα έκανε όλα αυτά ; Θα σας δώσω μια λογική απάντηση ο Θεός μας ο παντοδύναμος , ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Έχετε Πίστη , μην την χάνετε ο Θεός θα σας δώσει τα στίγματά του , απλός έχετε πραγματική Πίστη και θα σας φανερώση πράγματα που δεν τα έχετε ξανά δει ουδέποτε . Θα σας δείξει τι σημαίνει Πίστη μόλις πιστέψετε σε αυτόν , μόλις πείτε Ναι,Κύριε ,Ιησού Χριστέ ,σε Πιστεύω μέσα από τα βάθη της καρδιάς σας . Θα κάνει κάτι και θα σας στείλει ένα στίγμα της Αγάπης του προς εσένα  .


                                                    


Πρωτοπρ. Βασίλειος Α. Γεωργόπουλος Μ. ΤΗ.) Στους «βεβήλους και γραώδεις  μύθους» (Αʹ Τιμ. δʹ 7), πο… in 2020 | Pictures of jesus christ, Jesus  christ images, Jesus painting


                                                                                                                                                    



                                                       2)  Τι είναι η εξομολόγηση                                                

Αδελφοί μου ,θα αναρωτιόσασταν τι ειναι η εξομολόγηση , η εξομολόγηση ,αδέρφια μου, είναι η Ιερότερη στιγμή ενώς πιστού με τον Θεό, διότι , εκείνη την στιγμή μιλάς εσύ με τον Θεό , δηλαδή , ο Θεός έχει τον αντιπρόσωπό του ,τον Ιερέα, ο οποιός σε βοηθάει να κατευθυνθείς σε καλό δρόμο , που αυτός ο δρόμος είναι, ο δρόμος του θεού . Εκείνη την ώρα της εξομολογήσεως πρέπει να ανοίξεις την καρδιά σου  , να βγάλεις όλα τα κακά πράγματα που έχεις και να μην κατηγορήσεις κανέναν για την αμαρτία που έκανες , διότι , όταν εξομολογήσε δεν πας εκεί για να κατηγορήσεις κάποιον ,αλλά  , για να βγάλεις όλα αυτά τα κακά πράγματα που έκανες . Και καλό θα ήταν να μην τα ξανά έκανες αυτά που εξομολογήθηκες ξανά , διότι , ο Θεός , ναι μεν σου δίνει , την συγχώρηση , αλλά εσύ αν τα ξανά κάνεις είναι κάτι σαν να αμφεισβιτής την συγχώρεση που σου έχει δώσει ο Θεός . Η εξομολόγηση ειναι ενα μυστήριο που μιλάς εκείνη την στιγμή με τον Θεό και δεν λες ποτέ πως είσαι αναμάρτητος , διότι ουδείς αναμάρτητος. Ο μόνος που είναι αναμάρτητος είναι ο Θεός . Η εξομολόγηση είναι ένα πράγμα το οποιο σώμα και ψυχή εκείνη την ώρα έχουν συνδεθεί με τον θεο ώστε να μπορείς να πεις τα λάθη σου και να προσπαθήσεις να κάνεις το σωστό γιατί είσαι δημιούργημα του Κυρίου και θα το εκτημούσε πολύ ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός αν έκανες το σωστό .Η εξομολόγηση προσδιορίζει να είσαι στον καλό δρόμο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.





 O Γέροντας Παϊσιος για τη δύναμη τής Εξομολογήσεως - Ιερός Ναός Αγίου Σώστη  Νέας Σμύρνης                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      


                                                                  3) Τι είναι η αγάπη                                                         

Αδελφοί μου, θα αναρωτιόσασταν τι είναι η αγάπη , η αγάπη , αδέλφια μου , ειναι ένα ξεχωριστό πράγμα που το έδωσε ο Θεός μας για να ξεφύγουμε κάποιες αμαρτίες μας ,δηλαδή , τι εννοώ με αυτο , αγάπα τον πλησίον σου όπως και να είναι , μην του στερείς την αγάπη δώσε του ,αγάπη , και εχθρός σου να είναι δώσε του αγάπη γιατί με αυτό τον τρόπο του δείχνεις πως εσύ ποτέ δεν θα του έκανες κακό και πως αυτό που κάνει αυτός είναι κακό.Ο ύμνος εξηγεί ακριβώς τι είναι η Αγάπη. 

      ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ           

                                              Ελληνιστική κοινή

Ἐὰν ταῖς γλώσσαις τῶν ἀνθρώπων λαλῶ καὶ τῶν ἀγγέλων, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, γέγονα χαλκὸς ἠχῶν ἢ κύμβαλον ἀλαλάζον. Καὶ ἐὰν ἔχω προφητείαν καὶ εἰδῶ τὰ μυστήρια πάντα καὶ πᾶσαν τὴν γνῶσιν, καὶ ἐὰν ἔχω πᾶσαν τὴν πίστιν, ὥστε ὄρη μεθιστάνειν, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, οὐδέν εἰμι. Καὶ ἐὰν ψωμίσω πάντα τὰ ὑπάρχοντά μου, καὶ ἐὰν παραδῶ τὸ σῶμά μου ἵνα καυθήσομαι, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, οὐδὲν ὠφελοῦμαι.Ἡ ἀγάπη μακροθυμεῖ, χρηστεύεται, ἡ ἀγάπη οὐ ζηλοῖ, ἡ ἀγάπη οὐ περπερεύεται, οὐ φυσιοῦται, οὐκ ἀσχημονεῖ, οὐ ζητεῖ τὰ ἑαυτῆς, οὐ παροξύνεται, οὐ λογίζεται τὸ κακόν, οὐ χαίρει τῇ ἀδικίᾳ, συγχαίρει δὲ τῇ ἀληθείᾳ· πάντα στέγει, πάντα ἐλπίζει, πάντα ὑπομένει.Ἡ άγάπη οὐδέποτε ἐκπίπτει

                                                          Νεοελληνική

Αν ξέρω να μιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη, τότε έγινα σαν ένας άψυχος χαλκός που βουίζει ή σαν κύμβαλο που ξεκουφαίνει με τους κρότους του. Και αν έχω το χάρισμα να προφητεύω και γνωρίζω όλα τα μυστήρια και όλη τη γνώση, και αν έχω όλη την πίστη, ώστε να μετακινώ με τη δύναμη της ακόμη και τα βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη, τότε δεν είμαι τίποτε απολύτως.

Και αν πουλήσω όλη την περιουσία μου για να χορτάσω με ψωμί όλους τους φτωχούς, και αv παραδώσω το σώμα μου για να καεί, αλλά αγάπη δεν έχω, τότε σε τίποτε δεν ωφελούμαι.

Η αγάπη είναι μακρόθυμη, είναι ευεργετική και ωφέλιμη, η αγάπη δε ζηλεύει, η αγάπη δεν ξιπάζεται (= δεν καυχιέται), δεν είναι περήφανη, δεν κάνει ασχήμιες, δε ζητεί το συμφέρον της, δεν ερεθίζεται, δε σκέφτεται το κακό για τους άλλους, δε χαίρει, όταν βλέπει την αδικία, αλλά συγχαίρει, όταν επικρατεί η αλήθεια. Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει.Η αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει




                   Σοφά λόγια, σοφών ανθρώπων!(εικόνες) - eikones top   




                                                                                                                                                      



                 4) Τι πρέπει να κάνω για να ζητήσω βοήθεια απο τον Θεο                  


Αδελφοί μου , Θα αναρωτιόσασταν τι πρέπει να κάνετε για να ζητήσετε βοήθεια από τον Θεό, η απάντηση είναι οτι πρέπει να εξομολογήστε τακτικά και να είστε αγαπημένη με όλον τον κόσμο να τειρίται  αυτά που λέει ο Κύριος και στον Ύμνο της αγάπης και να έχεται αρκετεί υπομόνη διότι μην περιμένετε οτι θα σας βοηθήσει κατευθεία ο Θεός ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός . Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προσεύχεστε με πραγματική Πίστη στον Θεό και να λέτε την προσευχή,<< Κύριε ,Ιησού Χριστέ , ελέησόν με τον αμαρτωλό >> γιατί όταν λέτε αυτήν την προσευχή επικοινωνείται πλεον με τον Κύριο και λέτε αυτό που Θέλετε, ο Θεός ,δεν θα σας αφήσει διότι μας αγαπάει όλους και αργά η γρήγορα θα μας δώσει αυτό που ζητάμε .

Χριστός που δίνει μια ευλογία, που πλαισιώνεται από δύο αγγέλους Στοκ  Εικόνες - εικόνα από που, από: 99449746


                                                                           




                       2o ΚΕΦΑΛΑΙΟ 





                                                                           





                                      1)    Τι είναι η θεία κοινωνιά                                                   


Αδελφοί μου, θα αναρωτιόσασταν τι είναι η θεία κοινωνία, η θεια κοινωνία είναι , αδέλφια μου , το σώμα και το αίμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, δηλαδή ππαριστάνουμε εκείνη την ώρα του μυστικού δείπνου που μαζευτήκανε όλη οι μαθητές του Kυριού ημών Ιησού Χριστού, είναι η ώρα που μαρτυρήθηκε αυτός που θα καταδώσει τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό στον καίσερα . Ετσι η Θεία Κοινωνία έχει τον συμβολισμό της συνμαρτυρίας πως ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ήταν ο αληθινός ο παντοκράτωρ ο θεός μας .


Για πρώτη φορά: Όλα όσα έγιναν στον Μυστικό Δείπνο και δεν έγιναν γνωστά  ποτέ... - Retromania - Athens magazine


                                                                           



                   2) Πως πρέπει να ήμαστε την ώρα της θείας κοινωνίας                     

Αδέλφοί μου , θα αναρωτιόσασταν ποτέ πως θα έπρεπε να ήσασταν στην ώρα της θείας κοινωνίας ; Ναι , και η απάντηση για αυτό είναι η εξής , πως πρέπει να είστε καθαροί για να παραλάβεται το σώμα και το αίμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, το τι πρέπει να κάνετε στο εξής θέμα είναι : 

  1. Μια μέρα πριν να εξομολογηθείτε διότι η καρδιά σας πρέπει να είναι καθαρή για να παραλάβεται το σώμα και το αίμα του Κυρίου 
  2. Να κάνετε απο βραδύς μια προσεχή (μέγα απόδειπνο )
Να διαβάσετε  μετα την παραλαβεί του σώματος και του αίματος του Κυρίου την Θεία Μετάληψη



Γιατί ο Κύριος κατά τον Μυστικό Δείπνο, ενώ είπε «Πίετε εξ αυτού ΠΑΝΤΕΣ….»  , δεν είπε και «Λάβετε φάγετε ΠΑΝΤΕΣ;» – Orthodox Answers


                                                                           






Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΘΕΩΡΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΡΩΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ